Page 1 of 96 1231151 ... LastLast
Results 1 to 10 of 951

Thread: Barang Baru

  1. #1

    Barang Baru

    Halo kawan kawan, thread ini saya buat tujuannya adalah sebagai sumber info terbaru mengenai alat alat musik khususnya yang berhubungan dengan gitar. Entah itu efek,ampli,gitar,spare part, dll..

    Karena seperti kita tau siklus produksi instrumen udah marak banget,dan supaya kita tetep up to date maka ada baiknya jika kawan kawan yang punya info gear rilisan terkini bisa dipost di sini.

    "Kenapa nggak ditaro di thread barang yang bersangkutan aja?

    Nah itu udah saya pikirkan, pertimbangan saya bikin thread ini adalah karena sifatnya random (nggak mengacu pada satu gear tertentu saja) dan kawan kawan bisa langsung tau kemana harus menuju untuk mendapatkan informasi gear gear rilisan terkini. Contohnya, tentu kita bisa selalu posting di thread overdrive untuk ngasih tau overdrive apa yang terbaru, tapi kadang thread tersebut udah agak tenggelem dan posting mengenai overdrive terbaru itu tertimpa oleh postingan lain, jadi kadang kita nggak 'ngeh'

    Jadi berdasarkan pertimbangan itulah yang bikin saya pengen membuat thread khusus mengenai gear gear rilisan terbaru.

    Dan saya yakin bahwa kawan kawan disini tentunya memiliki sumber informasi yang luas, maka dari itu mari kita saling berbagi.

    Semoga thread ini akan berguna, Insya Allah. Mari!

    Website lokal tentang review gear dan instrumen

    [URL="http://rigrigrig.com/"]http://rigrigrig.com/[/URL]

    Channel Youtube

    [URL="www.youtube.com/user/rigrigrigmusic"]www.youtube.com/user/rigrigrigmusic[/URL]

  2. The Following 6 Users Say Thank You to Iga Massardi For This Useful Post:

    andi mysin (17-07-2014), budi ogah (25-04-2011), ilo-bugis (22-04-2011), misteriousart (21-04-2011), pencitrucci (30-09-2012), Tiyo (23-01-2012)

  3. #2
    Sebagai post awal, saya mau berbagi informasi yang saya dapet dari newsletter Pro Guitar Shop.

    Mari kita sambut..



    Deskripsi dari Lovepedal :
    With the AMP ELEVEN™, Lovepedal guru Sean Michael has really nailed the fat, organic tone of an overdriven tube amp – with separate controls for bass and tone. Then, he couples the overdrive with an additional boost circuit. Kick the boost footswitch and you can instantly pivot from gritty rhythm riffs to screaming leads…or anything in between.

    You're probably already familiar with stompboxes that offer overdrive and boost. But when Sean brings them together in the AMP ELEVEN™, you get the perfect "shot-and-a-beer" combination: a no-nonsense classic that's ideal for just about any setting – from the coffeehouse to the concert stage.


    Silahkan menuju website mereka untuk demo dan keterangan lebih lanjut

    [URL="http://www.lovepedal.com/pedals/amp_11.html"]http://www.lovepedal.com/pedals/amp_11.html[/URL]

    Website lokal tentang review gear dan instrumen

    [URL="http://rigrigrig.com/"]http://rigrigrig.com/[/URL]

    Channel Youtube

    [URL="www.youtube.com/user/rigrigrigmusic"]www.youtube.com/user/rigrigrigmusic[/URL]

  4. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    setiabudi
    Posts
    2,150
    Nama asli
    Radhika Iss.
    Rep Power
    109
    Quote Originally Posted by Iga Massardi View Post
    Sebagai post awal, saya mau berbagi informasi yang saya dapet dari newsletter Pro Guitar Shop.

    Mari kita sambut..



    Deskripsi dari Lovepedal :
    With the AMP ELEVEN™, Lovepedal guru Sean Michael has really nailed the fat, organic tone of an overdriven tube amp – with separate controls for bass and tone. Then, he couples the overdrive with an additional boost circuit. Kick the boost footswitch and you can instantly pivot from gritty rhythm riffs to screaming leads…or anything in between.

    You're probably already familiar with stompboxes that offer overdrive and boost. But when Sean brings them together in the AMP ELEVEN™, you get the perfect "shot-and-a-beer" combination: a no-nonsense classic that's ideal for just about any setting – from the coffeehouse to the concert stage.


    Silahkan menuju website mereka untuk demo dan keterangan lebih lanjut

    [URL="http://www.lovepedal.com/pedals/amp_11.html"]http://www.lovepedal.com/pedals/amp_11.html[/URL]

    ok Ga...here's the heartbreaker...(ato malah good news)..
    gw dah agak lama, pernah liat skemanya di freestompboxes.com
    sederhana banget koq...
    boostnya cuma buffer mirip EP booster, overdrivenya kurang lebih mirip TS, tapi opamp nya dikasi tegangan kayak klon centaur

    you know where to get them, right??
    to your nearest pedal cloner



    btw, demonya itu pake ampli enak...hasilnya juga jadi enak deh...

  5. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Jogja-Jakarta Selatan
    Posts
    2,355
    Nama asli
    Adhib Rakhmanto
    Rep Power
    99
    Quote Originally Posted by rads View Post
    ok Ga...here's the heartbreaker...(ato malah good news)..
    gw dah agak lama, pernah liat skemanya di freestompboxes.com
    sederhana banget koq...
    boostnya cuma buffer mirip EP booster, overdrivenya kurang lebih mirip TS, tapi opamp nya dikasi tegangan kayak klon centaur

    you know where to get them, right??
    to your nearest pedal cloner




    btw, demonya itu pake ampli enak...hasilnya juga jadi enak deh...
    Warm Regards,


    "But perserverence and passion are the keys to success! " Mike Portnoy

  6. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Yogyakarta - Pontianak
    Posts
    1,978
    Nama asli
    Andri junianto
    Rep Power
    92
    pemikiran bro TS tepat sekali

    tambahin kalo yg gak baru2 bngt tp agak baru aja misal uda rilis hampir sethaun gt hihi dan yg penting blm dibahas disini bisa gak???


    www.hartung-guitars.com

  7. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    YOGYAKARTA...
    Posts
    634
    Nama asli
    Yonathan
    Rep Power
    76
    Quote Originally Posted by rads View Post
    ok Ga...here's the heartbreaker...(ato malah good news)..
    gw dah agak lama, pernah liat skemanya di freestompboxes.com
    sederhana banget koq...
    boostnya cuma buffer mirip EP booster, overdrivenya kurang lebih mirip TS, tapi opamp nya dikasi tegangan kayak klon centaur

    you know where to get them, right??
    to your nearest pedal cloner



    btw, demonya itu pake ampli enak...hasilnya juga jadi enak deh...
    hahaha..hidup efek lokal.. ^_^
    Album saya: [URL="http://public.fotki.com/t4t4n/"]http://public.fotki.com/t4t4n/[/URL]

  8. #7
    Quote Originally Posted by rads View Post
    ok Ga...here's the heartbreaker...(ato malah good news)..
    gw dah agak lama, pernah liat skemanya di freestompboxes.com
    sederhana banget koq...
    boostnya cuma buffer mirip EP booster, overdrivenya kurang lebih mirip TS, tapi opamp nya dikasi tegangan kayak klon centaur

    you know where to get them, right??
    to your nearest pedal cloner



    btw, demonya itu pake ampli enak...hasilnya juga jadi enak deh...
    Wah info yg bagus ya, thx rads. Sebelum posting pedal diatas,mengenai skemanya udah ada sejak lama atau nggak itu gw kurang tau juga. Karena yg jadi fokus di thread ini menurut gw bukan itu. You know what I mean rite?

    Dan gw luruskan juga disini bahwa apa yg gw dan mungkin temen temen disini post nantinya sebagai istilah "Barang Baru" nggak selamanya valid. Mungkin ada juga kalanya siapapun yg posting nanti ternyata mendapat informasi yg telat tentang rilisan tersebut (bahwa barang tersebut ternyata udah dirilis sejak lama). Jadi silahkan saling mengoreksi jika ada kesalahan.

    Quote Originally Posted by marpen View Post
    pemikiran bro TS tepat sekali

    tambahin kalo yg gak baru2 bngt tp agak baru aja misal uda rilis hampir sethaun gt hihi dan yg penting blm dibahas disini bisa gak???
    Thanks bro Marpen,mungkin kalo setahun lalu agak kelamaan ya bro enaknya mungkin sekitar 1-3 bulan setelah rilis. Untuk menjaga agar konsepnya tentang barang up to date.
    Website lokal tentang review gear dan instrumen

    [URL="http://rigrigrig.com/"]http://rigrigrig.com/[/URL]

    Channel Youtube

    [URL="www.youtube.com/user/rigrigrigmusic"]www.youtube.com/user/rigrigrigmusic[/URL]

  9. #8
    Ini yang baru dari Fano Guitars

    Fano Alt de Facto PX6

    Spoiler:




    "Fano Alt de Facto PX6
    The Fano Alt de Facto PX6 is a unique electric guitar based on a vintage American made offset body style. While this body style might look familiar to an untrained eye, most guitarists will instantly recognize the features that set the Fano Alt de Facto PX6 apart. The offset body is shaped with forearm and tummy cuts for ultimate comfort and perfectly balanced to keep the guitar neck from diving. The maple neck is nicely aged with a well-worn in feel that is comfortable and familiar from the word go and features a 10”-16” compound radius and a 24.75” scale length. For a classic guttural tone, Fano has loaded the Alt de Facto PX6 with custom wound, distressed Lindy Fralin P90’s. These vintage sounding pickups are then run through the Stellartone ToneStyler passive tone circuit. The ToneStyler allows the guitarist to adjust the pickup’s resonant frequency and treble roll off point to fine tune the voicing of the pickup. Other standout features of the Fano Alt de Facto PX6 include a super thin nitrocellulose finish, TonePors TOM bridge and stoptail, and a late 50’s roundback neck. The Fano Alt de Facto PX6 is a classic waiting to grow into its legacy. This amazing instrument delivers classic look and tone with modern features that guitarists need for any style of music."


    Standard Specs:
    Alder, Swamp Ash or Mahogany Body
    Front and Back Contours
    Maple or Mahogany Neck
    Maple or Rosewood Fingerboard
    25-1/2" Scale - 21 Frets
    1.65" Nut Width
    7.25"-9.5" Compound Radius
    6105 Fretwire
    Early 60's 'C' Shape
    Aged Nickel Hardware
    Gotoh Kluson Tuners
    TonePros T-O-M & Stoptail
    Custom Fralin P-90's
    Volume, ToneStyler, 3-Way Toggle
    Distressed Nitrocellulose Lacquer
    Dark Horse .010-.046
    Levy's Gig Bag

    Options:
    Korina Body
    Korina Neck
    Brazilian Rosewood Fingerboard
    Fingerboard Binding
    Aged Gold Hardware
    Bigsby Vibrato
    T-O-M w/ Graph Tech Saddles
    Lollar Pickups
    Custom Paint Colors
    Choice of Pickguard Color
    JM12 - 12-string version
    Black Tweed G&G Hardshell Case

    Further info :

    [URL="http://bit.ly/ev7njs"]http://bit.ly/ev7njs[/URL]

    [URL="http://bit.ly/dxaLpF"]http://bit.ly/dxaLpF[/URL]
    Website lokal tentang review gear dan instrumen

    [URL="http://rigrigrig.com/"]http://rigrigrig.com/[/URL]

    Channel Youtube

    [URL="www.youtube.com/user/rigrigrigmusic"]www.youtube.com/user/rigrigrigmusic[/URL]

  10. #9
    Up up hehe

    DMB Pedals LEXI

    The Lexi is a really great British voiced overdrive. It uses transistor technology to get a nice tube feel to its interaction with your amp and guitar. The Lexi is equipped with a Gain knob that has a spectacular range, from mild breakup to screaming half stack tone! It has a Bite knob which interacts with the high frequencies in the clipping section. The Lexi is already terrifically voiced, and the Bite knob can be used to add added sparkle or cut depending on the rig. The Lexi has a ton of volume on tap and can easily push your amp into overdrive just by using the volume knob! The Lexi has the classic rock sound you are looking for in a neat compact stompbox. Listen to the rock gods and get yours today!



    The 4 knob Lexi takes the classic Lexi sound one step further with the addition of the Clean knob. The Clean knob uses Class A Mixer technology to split the original signal and the Lexi signal, giving you the option to combine both signals!! The Clean knob function is so much more than your average blend knob, because you have two knobs(Level and Clean) to dial in any mixture you want, not just the boring 50/50 ratio in traditional "blend knob" pedals. The clean knob is absolutely cutting edge.This let's your sound become very amp like and three dimensional! You will also get more punch and attack back. You simply have to try it for yourself!

    The Lexi is true bypass and runs off a standard 9v power supply or 9v battery.

    The Lexi's dimensions are: 4 5/8" x 2 1/2" x 1 1/2"

    Website : [URL="http://dmbpedals.com"]http://dmbpedals.com[/URL]

    Video :

    [URL="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IhaGXtLj-kY"]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IhaGXtLj-kY[/URL]

    Cheers!
    Website lokal tentang review gear dan instrumen

    [URL="http://rigrigrig.com/"]http://rigrigrig.com/[/URL]

    Channel Youtube

    [URL="www.youtube.com/user/rigrigrigmusic"]www.youtube.com/user/rigrigrigmusic[/URL]

  11. #10
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    373
    Nama asli
    ridho
    Rep Power
    58
    ^^
    2 bln yg lalu jg sempet keracunan ama ni pedal, ampe mo titip temen diluar ..
    untunglah seminggu kemudian dah lupa

    emang dari dulu terobsesi ama od pedal yg ada fitur "mix/blend" nya sih .. macam sparkle drive, t-rex moller, dll
    tapi yg masi terobsesi si ama ini .. (tetep, krn ada fitur blender nya .. ;D)

    Spoiler:
    Last edited by kulit.ari; 24-06-2011 at 01:41.
    [URL="http://kulitari.tumblr.com/post/3895371290/mahogany-guitar-strap"][/URL]

    [URL="http://kulitari.tumblr.com/"]kulit.ari Handmade Leather Workshop official page[/URL]

    follow us @kulitari_custom

Page 1 of 96 1231151 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [JUAL] : Barang Baru, Mantap.. M9, DD 20, Re 20, Tech 21 British
    By Tiyo in forum Korner jual beli alat musik
    Replies: 12
    Last Post: 18-10-2010, 04:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •